PVC i et cirkulært kredsløb

På europæisk plan er WUPPI en del af VinylPlus – den europæiske PVC-industris ambitiøse program, der skal gøre PVC-produktionen i Europa så bæredygtig som overhovedet muligt. Programmet har kostet investeringer i milliardklassen siden det startede for 20 år siden. Resultaterne er så store, at FN og EU-Kommissionen anser VinylPlus som rollemodel for andre industrisektorer og frontløber for den cirkulære økonomi.

Hvert år stiger mængden af hård PVC, der indsamles og genanvendes. PVC er nemlig særligt velegnet til genanvendelse, fordi det kan renses og laves til granulat. Grundet plasttypens unikke egenskaber kan denne proces gentages op til ti gange – uden der skal tilføres ny råvare.

Ambitiøse genanvendelsesmål

Den europæiske PVC-industri har gennem VinylPlus forpligtet sig til at indsamle og genanvende 800.000 tons hårdt og blødt PVC-affald per år i 2020. Dette tal skal stige til 900.000 tons/år i 2025 og 1.000.000 tons/år i 2030. 2019 blev der indsamlet og genanvendt 771.313 tons PVC-affald, hvilket betyder at man er meget tæt på målet. Den hårde PVC bruges primært som indermateriale i nye rør og vinduer.

Indsatsen for at indsamle og genbruge PVC har konkrete miljømæssige gevinster, der kan måles i form af CO2-besparelser og energibesparelser – og som også har en beskæftigelsesmæssigt positiv effekt.

Tallene her på siden stammer fra VinylPlus.

PVC-genanvendelsen i Europa i 2019 bidrog til:

90%


Mindre energiforbrug

1500000

tons

CO2 sparet

1500

 

job

770000

tons

PVC genanvendt

Recovinyl Certificate 2020 Wuppi

WUPPI – en del af VinylPlus®

Certifikatet dokumenterer, at WUPPI er medlem af Recovinyl®, som står for PVC-genanvendelsen under VinylPlus®-programmet.

PVC-industriens bidrag til den cirkulære økonomi

Se hvordan den europæiske PVC-industri gennem VinylPlus bidrager til den cirkulære økonomi i denne korte animationsvideo.
TILMELD NU